En un context energètic canviant, Origen Solar, una enginyeria especialitzada en projectes d’energies renovables, destaca que la rendibilitat a llarg termini és clau en aquest tipus d’inversió, la qual es mesura a 25 anys.

L’energia solar continua sent una aposta rendible, no només per l’estalvi que genera sinó també per les ajudes públiques disponibles aquest 2024.

Doble certificació energètica: un valor afegit

En aquest context, Origen Solar ofereix una doble certificació energètica per a totes les seves instal·lacions, complint amb el requisit del Real Decreto-ley 18/2022. Aquesta certificació és essencial per poder aplicar deduccions en la Renda per a obres que redueixin la demanda d’energia elèctrica primària no renovable en un mínim del 30% o que aconsegueixin una classificació energètica A o B.

“Ens satisfà poder oferir a tots els nostres clients aquesta doble certificació energètica. Mitjançant aquest procés, els usuaris poden beneficiar-se d’una deducció en la renda que retorna entre el 40 i el 60% de la inversió inicial. Aquestes deduccions no només acceleren l’amortització de la inversió, sinó que, en molts casos, juntament amb les bonificacions de l’IBI proporcionades pels ajuntaments, fan que la instal·lació sigui pràcticament gratuïta per al client”, assenyala Daniel Rubio, director executiu d’Origen Solar.

Beneficis concrets per als clients

Realitzar aquesta doble certificació permet als clients d’Origen Solar aprofitar les deduccions fiscals disponibles fins al 31 de desembre de 2024. Aquesta mesura, combinada amb les subvencions Next Generation i les bonificacions municipals de l’IBI, fa que la inversió en energia solar fotovoltaica sigui encara més atractiva, independentment de les fluctuacions temporals en el preu de l’energia.

Rubio afegeix: “La rendibilitat dels projectes d’energia solar s’ha de veure en un horitzó de 25 anys. El preu de l’energia pot baixar a curt termini, però el que realment fa que aquesta inversió sigui rendible són els estalvis constants en la factura energètica i les ajudes públiques que hi ha actualment. A Origen Solar, ajudem els nostres clients a obtenir el màxim benefici de cada euro invertit en energia renovable.”

Compromís amb la qualitat i eficiència

Origen Solar prioritza l’excel·lència en la qualitat i eficiència dels equips. La companyia proporciona equips de les millors marques, garantint així la durabilitat i fiabilitat de les instal·lacions. Amb una monitorització constant durant el període de garantia i opcions de manteniment a llarg termini, Origen Solar assegura una producció òptima i una prolongada vida útil de les plantes solars.